Het Ontspanningcentrum van Claire-Fontaine

Het ontspanningcentrum van Claire-Fontaine is een recreatief openluchtdomein in een groen kader, dichtbij een ornithologisch reservaat. In de buurt van het meer, ideaal om te watersporten en te vissen, is er een doortochtcamping.

Inlichtingen en reservaties: +32(0)64.443.675

Openluchtactiviteiten in gezinsverband

Het domein van Claire-Fontaine in Godarville ligt halfweg tussen La Louvière en Charleroi. De vzw Voies d’Eau du Hainaut biedt er een ruim gamma sportactiviteiten en ontspanning op meerdere hectaren, tot genoegen van klein en groot: een speelplein, minigolf, petanque, beachvolley...

Liefhebbers van watersportactiviteiten zullen maar wat blij zijn met het gigantische water dat ideaal is om te zwemmen, om te waterfietsen en zelfs om te vissen!

Een natuurreservaat dat grenst aan de wellnesszone nodigt uit om kennis te maken met de lokale fauna en flora.

Een klimparcours voor kinderen

NIEUW!

Kindjes die houden van sensatie zullen in hun nopjes zijn met het gloednieuwe klimparcours: vanaf mei 2016 is er een apenbrug, een tokkelbaan en kan men kennismaken met andere leuke activiteiten.

Een 3-sterren-doortochtcamping

Installeer jouw tent, jouw caravan of mobilhome voor een nacht of een weekend op het kampeerterrein, in een groen kader. De camping is ideaal gelegen in het hartje van het Parc des Canaux et Châteaux, vanwaar je kan vertrekken om tal van toeristische attracties te bezoeken. Geniet van de ontspanningsinfrastructuur van het domein van Claire-Fontaine om je te ontspannen!

Een meer om te vissen  

Wist je dat het Domaine de Claire-Fontaine ook een ideale plek is voor wie graag vist? In het water zwemmen vele soorten vissen waaronder vooral karpers, maar ook zeelt, brasem, voorn of snoek.

Of je nu gewoon graag vist of een doorwinterde visser bent, het meer van Godarville zal je vele uren ontspanning bieden aan de rand van het water!

Het natuurreservaat van Godarville

Tijdens de 18de eeuw strekte de site van Claire-Fontaine zich uit tot bij de bronnen van Piéton, een zijrivier van de Samber, waar vooral moerassen waren. Tijdens de graafwerken van het Kanaal Charleroi-Brussel kwam daar nog zand en mijnpuin bij, met steenkoolschist. Het reservaat van Godarville bevat ook vijvers, poelen, zandheuvels of steenheuvels, en een kunstmatig aangelegd plateau. Op dit ogenblik bestaat het natuurreservaat uit droge en vooral vochtige milieus; de flora en fauna zijn hier uiterst interessant. De vochtige zone is ornithologisch heel belangrijk. Het Waalse Gewest heeft trouwens het natuurreservaat van Godarville erkend als een biologisch uiterst interessante site.

Activiteiten en ontdekkingen

Hengelen op het domein van Claire-Fontaine !

"Adventure" Ontspanningcentrum Claire-Fontaine

Route

Ontspanningscentrum van Claire-Fontaine
rue Clémenceau, 11
7160 Chapelle-lez-Herlaimont
Tel.: +32(0)64/443 675

Met de wagen

E19 uitrit 20 E42 uitrit 18 (Seneffe)

Richting Godarville Claire-Fontaine

Met de bus

TEC lijn 167 vanuit La Louvière, stop "Parc Claire-Fontaine" (juist tegenover het domein)

Met de trein

Lijn La Louvière – Charleroi, station "Godarville " (10’ te voet)

Adres

Centre de Délassement de Claire-Fontaine, 11 Rue Clémenceau, 7160 Chapelle-lez-Herlaimont

Claire-Fontaine

Bewolkt
Bewolkt
-2 °C

zo
Bewolkt
6 °C

ma
Gedeeltelijk bewolkt
7 °C

di
Bewolkt
8 °C

wo
Gedeeltelijk bewolkt
8 °C